Voetbal

Taakstraf voor voetballer Jesper Drost om aanrijding

21 december 2015 19:13 Aangepast: 21 december 2015 23:01
Beeld © ANP

Jesper Drost, middenvelder van FC Groningen, moet 50 uur taakstraf uitvoeren omdat hij in Steenwijk twee jongens zou hebben aangereden met zijn auto. Dat is de uitkomst van een schikking tussen de 22-jarige voetballer en justitie.

Drost werd poging tot doodslag en doorrijden na een ongeval ten laste gelegd, maar na onderzoek van ruim een jaar besloot justitie tot het opleggen van een taakstraf. Dat zegt zijn advocaat tegen RTV Noord. "We hebben de straf geaccepteerd en besloten om niet in beroep te gaan. Anders zou je een strafzaak krijgen met veel gedoe en dat willen we niet."

Drost, toen nog aanvallende middenvelder bij PEC Zwolle, zou de jongens vorig jaar zomer hebben aangereden in Steenwijk. Vrienden van Drost kregen ruzie in een café. Ze namen de benen en sprongen in de auto van Drost, achtervolgd door een paar jongemannen. 

Onvoorzichtig
"Ze zijn in paniek weggescheurd en Jesper probeerde te keren. Hij redde de draai niet, kwam op de stoep en heeft twee jongens geraakt", zegt zijn advocaat. Drost valt wel te verwijten dat hij onvoorzichtig reed en vandaar dat hij wel een lichte straf krijgt.

"Hij is blij dat het achter de rug is", aldus zijn advocaat.

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore