Voetbal

Nieuw shirt Nederlands elftal: klassiek oranje en blauw

21 maart 2016 08:03 Aangepast: 21 maart 2016 09:38
Het thuisshirt. Beeld © Zeno Group

Het Nederlands elftal gaat in oranje en blauwe tenues op jacht naar eerherstel. Kledingsponsor Nike presenteert vandaag zowel het thuis- als het uitshirt van de nationale voetbalploeg, dat in de komende oefeninterlands tegen Frankrijk (vrijdag) en Engeland (volgende week dinsdag) voor het eerst wordt gedragen.

Vanwege het mislopen van het EK zullen deze shirtjes waarschijnlijk niet zo gretig aftrek vinden als normaal.

Twee tinten blauw
Het thuistenue bestaat uit een oranje shirt en oranje broekje, beide voorzien van een verticale blauwe baan over de zijkanten en blauwgekleurde logo's. De outfit wordt gecompleteerd door blauwe sokken. Het uittenue bestaat uit twee tinten blauw. Volgens Nike zijn het shirt en broekje nassaublauw, de sokken lichtblauw.

Thumbnail

"Het nieuwe tenue ziet er fantastisch uit'', zegt Riechedly Bazoer, exponent van de nieuwe generatie die Oranje naar het WK van 2018 in Rusland moet leiden. De 19-jarige middenvelder van Ajax debuteerde eind vorig jaar, in de laatste oefeninterland tegen Wales, in Oranje. Bazoer is door Nike direct naar voren geschoven als het nieuwe gezicht van het Nederlands elftal.

Gerecylede petflessen gebruikt
"We doen alles wat we kunnen om onze kwaliteiten te laten zien, als we dit tenue voor de eerste keer dragen tegen Frankrijk. Spelen voor je land is het hoogtepunt voor een voetballer. We zijn klaar om te vechten voor het shirt en te laten zien dat we de strijd aan kunnen gaan met de beste teams ter wereld.''

Zoals de laatste jaren gebruikelijk heeft de Amerikaanse fabrikant van sportkleding gebruik gemaakt van gerecyclede petflessen om het tenue te maken.

Thumbnail
RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore