Voetbal

Voetbalbond Saoedi-Arabië betuigt spijt voor mislukte minuut stilte

09 juni 2017 04:18 Aangepast: 09 juni 2017 05:41
Terwijl de spelers van Australië gearmd rond de middencirkel stonden, gingen de meeste internationals van Saoedi-Arabië door met de warming-up. Beeld © Getty Images

De nationale voetbalbond van Saoedi-Arabië heeft spijt betuigd voor het verstoren van de minuut stilte voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Australië. De minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terreuraanslag in Londen. Daarbij kwamen ook twee Australiërs om het leven.

De minuut stilte ging niet als gepland. Terwijl de spelers van Australië gearmd rond de middencirkel stonden, gingen de meeste internationals van Saoedi-Arabië door met de warming-up. Sommige spelers stonden nog wel even met de handen op de rug stil.

Condoleances

"De voetbalbond betreurt het ten zeerste en verontschuldigt zich als de spelers anderen gekwetst hebben", staat in een verklaring van de Saoedische voetbalbond. "Het is nooit de bedoeling geweest om de slachtoffers van de aanslag, hun familie of vrienden te kwetsen. De voetbalbond veroordeelt alle vormen van terrorisme en extremisme en brengt zijn condoleances over aan de slachtoffers, de Britse overheid en haar bevolking."

Bert van Marwijk is bondscoach van Saoedi-Arabië, Mark van Bommel is zijn assistent. Van Marwijk verklaarde na afloop van de wedstrijd dat een minuut stilte in de cultuur van de Saoedi's 'ongebruikelijk' is. "Natuurlijk hebben ze respect voor slachtoffers, maar dat wordt getoond door bidden, liefdadigheid en andere manieren dan een minuut stilte."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore