Voetbal

Ton Boot: 'lusteloze flapdrol' Depay hoort niet in Oranje

06 juni 2016 09:59 Aangepast: 06 juni 2016 10:01
Memphis Depay Beeld © ANP

Als het aan Ton Boot ligt, speelt Memphis Depay niet meer in het Nederlands elftal. De voormalige basketbalcoach haalt in zijn column in De Telegraaf keihard uit naar de oud-PSV'er.

Boot verwijt Depay lusteloosheid en desinteresse. Zo was Depay tijdens de training na de interland tegen Ierland (1-1) de enige international die niet tot aan het laatste pilonnetje sprintte, zoals de opdracht was, maar al bij de voorlaatste rechtsomkeert maakte.

Schijt hebben aan de coaches 

Ook al lijkt hem om een futiliteit te gaan, volgens Boot is dit gedrag funest voor de groepsgeest, vindt Boot. "Aan een opdracht of afspraak valt niet te tornen. In een sportteam moet men elkaar onvoorwaardelijk kunnen vertrouwen en dat kan niet als opdrachten en afspraken niet volledig en altijd nagekomen worden."

Boot vindt dat aan de lichaamstaal van Depay precies te zien was hoe hij tegen de reeks oefenduels van Oranje aankeek. "Depay schreeuwde met zijn gedrag ordinair uit dat hij schijt heeft aan de coaches Danny Blind, Marco van Basten, Dick Advocaat en Ruud van Nistelrooy. Eigenlijk aan iedereen, speciaal aan pers en publiek. Het wordt helaas getolereerd."

Zogenaamd in een moeilijke fase 

Boot verwijt bondscoach Blind dat hij te veel begrip toont voor Depay, 'die zogenaamd in een moeilijke fase zit'. Maar voor Boot is het overduidelijk wat er aan de hand is. "Voor Depay telt alleen maar Depay, altijd en overal. De flapdrol hoort gewoon niet in Oranje."

Overigens stelde Blind Depay na de teleurstellende wedstrijd tegen Ierland niet meer op. Zijn plaats werd ingenomen door Steven Berghuis, die in de duels met Polen en Oostenrijk de hem geboden kans met beide handen aangreep.

Meer op rtlsportupdate.nl:
Oranje oefent in november tegen België

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore