Ga naar de inhoud
Voetbal

Real Madrid-coach Ancelotti hoopt dat blessures motiverend werken

LEIPZIG (ANP/AFP) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid laat zich niet ontmoedigen door de vele blessuregevallen voor het eerste duel met RB Leipzig in de achtste finale van de Champions League. "Dit is iets wat ons kan motiveren", zei de Italiaanse succescoach.

Ancelotti zag zaterdag in de gewonnen topper tegen Girona (4-0) met Jude Bellingham een van zijn sterspelers uitvallen door een enkelblessure. Hoewel het nog onduidelijk is of de Engelsman daadwerkelijk afwezig is in het duel met Leipzig, staat hij volgens Spaanse media drie weken aan de kant.

Ancelotti kan al geen beroep doen op onder anderen keeper Thibaut Courtois, David Alaba, Nacho Fernández en Éder Militão. "Bellingham is een belangrijke speler voor ons, net als Courtois en Militão", zei de trainer tijdens de persconferentie een dag voor de wedstrijd in Leipzig. "Spelen zonder Bellingham wordt natuurlijk moeilijk, maar we hebben Brahim Díaz en andere spelers die hem kunnen vervangen."

Trainer Marco Rose van RB Leipzig hield eerder op maandag nog rekening met het mogelijke spelen van Bellingham. "Ik wil niet geloven dat hij er niet bij is, totdat hij morgen niet in het stadion is", zei de coach.

Bellingham maakte dit seizoen zestien competitietreffers en scoorde vier keer in de Champions League. De wedstrijd tussen de koploper van Spanje en het Leipzig van Oranje-international Xavi Simons begint dinsdag om 21.00 uur.

Bron: ANP