Ga naar de inhoud
Voetbal

Guardiola zoekt oplossing voor slechte serie Manchester City

BIRMINGHAM (ANP/RTR) - Manchester City-coach Pep Guardiola zag zijn ploeg woensdagavond met 1-0 verliezen bij Aston Villa en het verschil met koploper Arsenal groeien tot 6 punten. Voorafgaand aan de derde nederlaag van het seizoen had City ook al drie keer op rij gelijkgespeeld. "Het is mijn werk om nu een oplossing te vinden", vertelde Guardiola, met zijn ploeg afgezakt naar de vierde plaats in de Premier League.

Liverpool is de naaste belager van Arsenal en Villa klom dankzij de winst naar plaats 3. "We hebben de afgelopen jaren de manier gevonden om duels te winnen, maar we zitten in een moeilijke fase en moeten eruit zien te komen", legde de coach op de persconferentie na afloop uit. "Dat is in de eerste plaats mijn taak als een coach. De dynamiek verandert als je wedstrijden wint. Als een team beter is, moet je dat erkennen."

Aston Villa heerste de hele wedstrijd tegen City, dat na twee doelpogingen van Erling Haaland er niet meer in slaagde een schot op doel te lossen. "Zij waren beter", had ook Guardiola gezien. "De eerste helft was er bij ons te weinig beweging in balbezit. De tweede helft was beter, maar het ontbrak aan nauwkeurigheid."

Telkens als Manchester City dit seizoen verloor, ontbrak Rodri. De belangrijke Spaanse middenvelder zat een schorsing uit bij Villa. Met Rodri in de ploeg is City al 43 duels ongeslagen. "Natuurlijk is hij belangrijk", zei Guardiola. "Maar we moeten een manier vinden om ook zonder hem te winnen."

Bron: ANP