Ga naar de inhoud
Voetbal

Van 't Schip verwacht pittige minuten bij uitspelen duel met RKC

Ajax-trainer John van 't Schip heeft zijn spelers voorbereid op een hectische slotfase van de uitwedstrijd tegen RKC. Dat duel werd in september in de 84e minuut gestaakt na een hoofdblessure bij RKC-doelman Etienne Vaessen. Ajax leidde op dat moment met 3-2.

"Het is natuurlijk een gekke wedstrijd. Normaal zit je in de 84e minuut in de vermoeidheid en nu begin je eigenlijk totaal fris. Dat geldt voor ons, maar ook voor RKC. Zij hebben niks te verliezen en wij alles", aldus Van 't Schip op de website van Ajax. "Zij zullen vol risico's gaan nemen en wij moeten daar een antwoord op hebben. We moeten de resterende minuten op de best mogelijke manier uitspelen. Hopelijk met nog een goal erbij, maar anders moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we geen doelpunt incasseren."

De opstelling van Ajax ziet er woensdag wat anders uit dan eind september. Steven Bergwijn was destijds al gewisseld en mag dus niet spelen. Amourricho van Axel Dongen, Jay Gorter en Silvano Vos stonden binnen de lijnen op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd. "Aangezien het om blessures gaat, mag ik gewoon nieuwe spelers inpassen", weet Van 't Schip.

Bron: ANP