Ga naar de inhoud
Voetbal

Griekse arbiters weigeren te fluiten uit angst voor veiligheid

Griekse scheidsrechters, grensrechters en andere officials weigeren nog langer wedstrijden uit de nationale competitie (Super League) te leiden. Ze vrezen voor hun veiligheid.

Scheidsrechters in Griekenland zijn vaak het doelwit van gewelddadige aanvallen door fans en bij sommigen zijn ook hun huizen en voertuigen in brand gestoken. Vorige maand werd een brandbom naar de winkel van arbiter Andreas Gamaris in Athene gegooid. Enkele dagen geleden ontving een andere scheidsrechter, Tasos Papapetrou, doodsbedreigingen nadat hij een competitieduel had geleid.

"In de afgelopen jaren zijn Griekse en buitenlandse scheidsrechters een permanent doelwit geweest", schrijven de scheidsrechters van de Super League in een gezamenlijke brief aan de scheidsrechterscommissie van de Griekse voetbalbond. "Bedreigingen, verbale en fysieke aanvallen en pesten zijn slechts enkele van de problemen die ons voetbal giftig hebben gemaakt. Als gevolg hiervan hebben we besloten om geen enkele wedstrijd te leiden, totdat de omstandigheden geschikt zijn voor onze eigen veiligheid. Met deze actie willen we onszelf en onze families beschermen."

De Griekse voetbalbond heeft nog niet op de brief gereageerd.

Bron: ANP