Ga naar de inhoud
Voetbal

Verdedigster Dijkstra kijkt uit naar duels met Belgische Wullaert

Verdedigster Caitlin Dijkstra is in de Nations League een vaste waarde bij de Oranjevrouwen. De door VfL Wolfsburg aan FC Twente verhuurde Dijkstra hoopt dinsdag ook tegen België van meerwaarde te zijn en kijkt uit naar de duels met topspits Tessa Wullaert.

"Ik ben blij dat de bondscoach op dit moment voor mij kiest. Ik zit goed in mijn vel en wil elke keer laten zien wat ik kan, ook tegen België. We zullen veel de bal hebben en moeten efficiënt zijn."

De 24-jarige Dijkstra doelt op het benutten van de kansen, want daar schortte het eind september aan. Toen verloren de Oranjevrouwen in de Nations League verrassend met 2-1 van België.

Olympisch ticket

Dijkstra krijgt dit keer opnieuw te maken met de Belgische vedette Tessa Wullaert, die in Nederland bij Fortuna Sittard speelt. "Ik ken haar natuurlijk van de Nederlandse competitie en weet hoe ze speelt. Tessa is een fantastische voetbalster met heel veel kwaliteiten. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen."

Winst op België lijkt genoeg voor de groepswinst en plaatsing voor de finaleronde van de Nations League van eind februari, waar een olympisch ticket kan worden verdiend. Of Engeland, dat net als Nederland op 9 punten staat maar een minder doelsaldo heeft, moet dinsdag flink uithalen bij Schotland. België heeft met 8 punten ook nog een kleine kans. Het duel in Tilburg begint om 20.45 uur.

Bron: ANP