Ga naar de inhoud
Voetbal

Directeur Ten Berge na ontslag Jan Smit weer welkom bij Volendam

Zakelijk directeur Frans ten Berge is weer welkom bij FC Volendam. Hij werd afgelopen week op non-actief gesteld door voorzitter Jan Smit en de overige bestuursleden van de club uit de Eredivisie. De raad van commissarissen van FC Volendam heeft die beslissing teruggedraaid.

"Ten Berge is zeker weer welkom", zei voorzitter Jaap Veerman van de rvc op een persconferentie in het stadion van de huidige nummer 17 van de Eredivisie. "Het was compleet onrechtmatig om hem op non-actief te stellen. Dat sloeg helemaal nergens op."

Ten Berge moest weg omdat hij volgens Smit en de overige bestuursleden geen openheid over zaken gaf die essentieel voor de club zijn. Smit en de overige bestuursleden stelden Ten Berge op non-actief terwijl ze wisten dat ze zelf donderdag tijdens een buitengewone vergadering zouden worden ontslagen door de rvc.

'Doorgepraat'

Het bestuur kwam overigens niet opdagen bij die vergadering. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd, wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren", meldde Smit via zijn sociale kanalen. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."

"Dat is heel jammer", zei Veerman. "Want het liefst had ik tot de volgende ochtend doorgepraat om tot een oplossing te komen."

FC Volendam speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle

Bron: ANP