Ga naar de inhoud
Voetbal

Rvc van FC Volendam verwacht geen uittocht na ontslag Jan Smit

Voorzitter Jaap Veerman van de raad van commissarissen van FC Volendam verwacht niet dat het ontslag van preses Jan Smit en de overige bestuursleden een begin is van een massale uittocht van invloedrijke mensen bij de club uit de Eredivisie. "Dat denk ik niet", zei hij op een drukbezochte persconferentie. "Want het gaat uiteindelijk om de club Volendam."

Voorzitter Smit en de overige bestuursleden zijn ontslagen, omdat ze het voortbestaan van FC Volendam in gevaar zouden brengen. Volgens de rvc heeft de club op dit moment een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro op een begroting van 11 miljoen euro.

"We moesten in actie komen, anders zou de ondernemingsrechter mij dat kunnen verwijten", zei Veerman. "We gokken nu op transfers en opbrengsten van oud-spelers van ons die weer naar een andere club gaan. We zijn afgelopen zomer gered omdat Micky van de Ven voor 40 miljoen euro van VFL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur is verhuisd. We zouden daar 15 procent van krijgen, maar helaas hebben we ingestemd met 12,5 procent. Maar dat heeft ons wel gered. Ik zie dat niet ieder jaar gebeuren."

Smit werkte nauw samen met het zogenoemde Team Jonk, dat bestaat uit technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur opleidingen Ruben Jongkind. "Maar ik heb geen aanwijzingen dat zij weggaan", zei Veerman. "Zij hebben gewoon een contract. Ze moeten hun werk doen."

Bron: ANP