Ga naar de inhoud
Voetbal

Rvc Volendam bekrachtigt ontslag Jan Smit en zijn bestuur

De raad van commissarissen van FC Volendam heeft het ontslag van het bestuur bekrachtigd. Dat gebeurde tijdens een buitengewone vergadering, waar voorzitter Jan Smit en zijn medebestuursleden niet aanwezig waren.

De beroemde zanger, penningmeester Corn Veerman, Hans Bond (technische zaken) en Gerben Matroos (commerciële zaken) waren door de rvc uitgenodigd om hun zienswijze toe te lichten, maar het viertal besloot daar geen gebruik van te maken. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd, wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren", meldde Smit via zijn sociale kanalen. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."

De rvc heeft het bestuur weggestuurd omdat het voortbestaan van FC Volendam in gevaar zou zijn. Volgens het toezichtsorgaan heeft de Eredivisieclub op dit moment een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro en bedraagt het verwachte tekort over het lopende seizoen 2,3 miljoen euro. En dat op een begroting van 11 miljoen euro.

Transferwinsten

Volgens Smit is er geen sprake van een zorgelijke financiële situatie en boekt Volendam door zijn beleid juist transferwinsten, waardoor de club in het volgende boekjaar "met een schone, goedgevulde lei aan een nieuw seizoen kan beginnen."

Op vrijdag 1 december om 10.00 uur licht de rvc het besluit toe tijdens een persconferentie.

Bron: ANP