Ga naar de inhoud
Voetbal

AZ begint met Amerikaan Mihailovic tegen Zrinjski Mostar

AZ begint om 18.45 uur tegen Zrinjski Mostar met de Amerikaan Djordje Mihailovic in plaats van de geblesseerde Sven Mijnans, die door een knieblessure dit jaar niet meer in actie komt. Het is de enige wijziging die trainer Pascal Jansen doorvoert ten opzichte van het competitieduel met FC Volendam van afgelopen zondag.

De Alkmaarders moeten het groepsduel in de Conference League winnen om nog kans te blijven houden op plaatsing voor de knock-outfase. Daarbij is AZ ook afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Aston Villa en Legia Warschau, die om 21.00 uur begint. Als de Polen in Engeland niet verliezen, is AZ ook bij een zege op Zrinjski Mostar uitgeschakeld.

Ruim twee maanden geleden verloor AZ op bizarre wijze de uitwedstrijd tegen de Bosniërs. Een 3-0-voorsprong werd in de tweede helft helemaal weggegeven: 4-3. De ploeg van Jansen aast vanavond dan ook op revanche.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Martins Indi, Møller Wolfe; Clasie, Dantas, Mihailovic; Poku, Pavlidis en Van Bommel.

Bron: ANP