Ga naar de inhoud
Voetbal

Voorzitter Jan Smit accepteert ontslag bij FC Volendam

Voorzitter Jan Smit verschijnt donderdagavond niet op een buitengewone vergadering van FC Volendam. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd, wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren", meldt de zanger via zijn sociale kanalen. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."

Smit en de overige bestuursleden waren door de raad van commissarissen uitgenodigd om naar een buitengewone vergadering te komen om hun zienswijze toe te lichten. "Wij beschouwen Jan Smit als een icoon van de Volendamse samenleving en willen hem en zijn medebestuursleden, wat de beslissing ook zal zijn, bedanken voor de door hen geleverde inspanningen ten behoeve van FC Volendam", zei voorzitter Jaap Veerman van de rvc eerder deze week.

De rvc wil dat voorzitter Smit en het voltallige bestuur vertrekt omdat het voortbestaan van FC Volendam in gevaar zou zijn. Volgens het toezichtsorgaan heeft de Eredivisieclub op dit moment een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro en bedraagt het verwacht tekort over het lopende seizoen 2,3 miljoen euro.

Bron: ANP