Ga naar de inhoud
Voetbal

Voetballer Mendy wil miljoenen aan salaris van Manchester City

MANCHESTER (ANP/AFP) - Voetballer Benjamin Mendy wil miljoenen ponden aan onbetaald salaris zien van zijn voormalige werkgever Manchester City. De Franse verdediger zegt dat hij nog loon moet krijgen sinds september 2021, toen hij werd beschuldigd van verkrachting en aanranding en niet meer in actie kwam voor de club.

De Franse wereldkampioen van 2018 werd het afgelopen jaar vrijgepleit van zeven aanklachten van verkrachting en één van aanranding. Hij was in juni van dit jaar transfervrij en tekende deze zomer bij FC Lorient in Frankrijk.

Volgens Mendy zijn er ongeoorloofde kortingen op zijn salaris doorgevoerd nadat hij was beschuldigd. Een advocaat claimt namens de voetballer meerdere miljoenen ponden van ManCity, zo staat volgens Sky Sports en de krant The Guardian in een verklaring.

"Manchester City heeft verzuimd meneer Mendy elke vorm van salaris te betalen vanaf september 2021, het moment dat meneer Mendy werd beschuldigd van meerdere overtredingen en waarvan hij vervolgens is vrijgesproken, tot aan het einde van zijn contract in juni 2023", staat in de verklaring. "De vordering zal bij een arbeidsrechter worden ingediend."

Bron: ANP