Ga naar de inhoud
Voetbal

Blind wordt eind december voorgedragen als lid rvc van Ajax

Danny Blind wordt op 27 december voorgedragen als technische man in de raad van commissarissen van Ajax. De club uit Amsterdam heeft voor die dag een buitengewone vergadering voor aandeelhouders uitgeschreven.

Ajax meldde vorige maand al de aanstaande terugkeer van Blind in de rvc. De club was toen nog op zoek naar een geschikte datum voor een buitengewone vergadering voor aandeelhouders. De 62-jarige Blind nam twee jaar geleden afscheid van de rvc van Ajax toen hij bondscoach Louis van Gaal kon assisteren bij het Nederlands elftal. Hij besloot na het WK van eind vorig jaar in Qatar niet terug te keren.

Blind voetbalde 493 duels voor Ajax en won onder meer de Champions League en Wereldbeker met zijn favoriete club. Hij werkte als hoofdtrainer bij Ajax en vervulde verschillende andere functies bij de huidige nummer 12 van de Eredivisie. Ajax wil Blind tot en met 2027 binden.

Ajax had al voor het nieuws over Blind voor komende vrijdag een algemene vergadering voor aandeelhouders uitgeschreven. Michael van Praag en Leo van Wijk worden daar voorgedragen als nieuwe leden van de rvc. Van Praag is de beoogd opvolger van voorzitter Pier Eringa, die is vertrokken nadat hem werd verweten onvoldoende toezicht te hebben gehouden op de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Bron: ANP