Ga naar de inhoud
Voetbal

Van den Boomen twijfelgeval bij Ajax voor duel met Almere

Branco van den Boomen is een twijfelgeval bij Ajax voor de uitwedstrijd in de Eredivisie tegen Almere City FC komende zondag. "Het wordt moeilijk, maar het is nog open", liet trainer John van 't Schip weten.

Van den Boomen liep tegen Heerenveen een knieblessure op en werd donderdag tegen Brighton vervangen door Silvano Vos. Of hij ook tegen Almere de vervanger is als Van den Boomen niet fit blijkt, is nog onduidelijk. Op die positie, vlak voor de verdediging op het middenveld, beschikt Van 't Schip ook over Benjamin Tahirovic.

Verder liet de coach weten dat keeper Geronimo Rulli weer meetraint. "Het gaat goed met hem en hij is veel aan het trainen. Hopelijk kan hij binnenkort aansluiten." Rulli werd vervangen door Jay Gorter, maar ook hij raakte geblesseerd. De laatste wedstrijden stond Diant Ramaj op doel bij de Amsterdammers.

Het duel tussen Almere City en Ajax begint zondag om 14.30 uur. Ajax staat op de elfde plek in de Eredivisie, Almere op plek negen. Het verschil tussen de twee teams is 1 punt.

Bron: ANP