Ga naar de inhoud
Voetbal

Sparta en Fortuna maken geen fouten in KNVB-beker

Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard hebben zich met een nipte zege geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. De Rotterdammers van coach Jeroen Rijsdijk wonnen met 2-0 bij IJsselmeervogels uit Spakenburg. Fortuna was met 1-0 te sterk voor Sparta Nijkerk.

Camiel Neghli was in de eerste helft trefzeker voor Sparta Rotterdam. Charles-Andreas Brym maakte in de slotfase in Spakenburg het tweede doelpunt voor de Eredivisionist uit Rotterdam.

Fortuna Sittard wist pas laat te scoren in Nijkerk. Alen Halilovic, die afgelopen zaterdag nog miste vanaf elf meter in de Eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht, benutte in de 82e minuut een strafschop voor de Eredivisieclub uit Limburg van coach Danny Buijs. De scheidsrechter legde de wedstrijd in Nijkerk even stil na de toegekende strafschop aan Fortuna vanwege vuurwerk.

FC Groningen was met 1-0 te sterk voor Rijnsburgse Boys. Marvin Peersman maakte in de tweede helft in Rijnsburg het enige doelpunt voor de club die dertiende staat in de eerste divisie en al vijf wedstrijden op rij niet had gewonnen.

Bron: ANP