Ga naar de inhoud
Voetbal

PSV speelt bij Lens nu al cruciaal duel in Champions League

De langverwachte terugkeer van PSV in het hoofdtoernooi van de Champions League, leverde tot dusverre nog niet veel op. Na de kansloze nederlaag bij Arsenal (4-0), was het aan verdediger Jordan Teze te danken dat de Eindhovenaren drie weken terug diep in blessuretijd alsnog 1 punt overhielden aan het thuisduel met Sevilla (2-2). Tegen RC Lens kan PSV zich dinsdag geen nieuwe tegenslag veroorloven.

De huidige nummer 15 uit de Franse competitie lijkt op het ideale moment te komen voor het elftal van Peter Bosz, al liet de trainer maandag in het Stade Bollaert-Delelis duidelijk weten dat PSV in zijn ogen een zware klus wacht. Lens speelde vrijdag nog gelijk tegen Le Havre (0-0) en heeft na negen competitieduels pas 9 punten. Drie weken terug won de nummer 2 van vorig seizoen wel verrassend van Arsenal (2-1).

"Ik weet waartoe ze in staat zijn", aldus Bosz, die tot ruim een jaar geleden in de Franse competitie werkte als trainer van Olympique Lyon. "Met Seko Fofana en Loïs Openda zijn ze wel twee belangrijke spelers kwijtgeraakt, al hebben ze er met Elye Wahi een goede speler voor teruggekregen. Het blijft een elftal met veel kwaliteit, dat in een herkenbaar systeem speelt. Dat systeem hanteren ze eigenlijk al sinds ze drie jaar terug promoveerden. Wij hebben ook bepaalde kwaliteiten. De ruimtes die ze weggeven, want die geven ze weg, proberen we te benutten."

Atlético Madrid

PSV mist in Frankrijk de geblesseerde linksbuiten Noa Lang en centrale verdediger Armel Bella-Kotchap. De belangrijkste vraag is wie Bosz opstelt als aanvallende middenvelder. Malik Tillman krijgt normaal gesproken de voorkeur in de belangrijke wedstrijden op die plek, maar Guus Til is bezig aan een sterke periode. "We hebben op die positie veel keuze", erkende Bosz. Jerdy Schouten en Joey Veerman zijn op het middenveld zeker van hun plek.

In Lens gaat PSV op jacht naar de eerste overwinning in het hoofdtoernooi van de Champions League sinds 8 december 2015. De Brabanders versloegen toen CSKA Moskou met 2-1. In de achtste finales strandde het elftal van coach Phillip Cocu, na strafschoppen, tegen Atlético Madrid.

Over twee weken nemen PSV en Lens het opnieuw tegen elkaar op, dan in Eindhoven.

Bron: ANP