Ga naar de inhoud
Voetbal

Turkije verslaat Kroatië in kwalificatie bij debuut coach Montella

Turkije heeft in de kwalificatie voor het EK van 2024 met 1-0 gewonnen bij Kroatië. De Turken van de debuterende bondscoach Vincenzo Montella gaan daardoor aan de leiding in groep D.

Turkije heeft na zes wedstrijden 13 punten. Dat zijn er drie meer dan de Kroaten, die wel nog een wedstrijd minder hebben gespeeld. Armenië en Wales hebben 7 punten. Armenië verloor eerder op de dag met 2-0 bij Letland, dat op 3 punten staat.

Baris Alper Yilmaz maakte het doelpunt voor de Turken na een half uur. Hij werd de diepte ingestuurd door Salih Özcan en schoot de bal over de ver uit zijn doel gekomen Kroatische doelman Dominik Livakovic heen. Kroatië leek nog een strafschop te krijgen in de slotfase. Samet Akaydin leek de bal op de hand van aanvoerder Hakan Çalhanoglu te koppen, maar na bestudering van de videobeelden zette scheidsrechter Anthony Taylor een streep door die beslissing.

Montella werd afgelopen maand aangesteld als opvolger van de ontslagen Duitse trainer Stefan Kuntz. Die moest vertrekken, nadat hij zijn spelers had bekritiseerd na het verloren oefenduel met Japan.

Bron: ANP