Ga naar de inhoud
Eredivisie

Almere City wint tegen RKC voor het eerst thuisduel in Eredivisie

Almere City heeft tegen RKC Waalwijk de tweede zege in de Eredivisie geboekt. De ploeg van Alex Pastoor won voor het eerst op het hoogste niveau in eigen stadion na een eerdere zege bij FC Utrecht. Het werd 1-0 door een doelpunt van Thomas Robinet.

RKC speelde in Almere met Jeroen Houwen in het doel. De keeper verving Etienne Vaessen, die afgelopen zaterdag in het duel met Ajax buiten bewustzijn raakte na een botsing met Brian Brobbey. De wedstrijd in Waalwijk werd hierop gestaakt. De RKC-spelers kwamen het veld op in speciale shirts en de supporters staken de herstellende doelman een hart onder de riem met een spandoek met daarop 'Vaessen onze held'.

Intikkertje

De thuisploeg zocht de aanval in de eerste helft en schoot op doel via Rajiv van La Parra en Yann Kitala. Houwen redde in de 32e minuut op een slim intikkertje van Yann Kitala, maar na een voorzet van Sherel Floranus kon Robinet van dichtbij alsnog binnenschieten.

De ploeg van coach Henk Fraser zocht in de slotfase naar de gelijkmaker, maar creëerde weinig kansen. Chris Lokesa schoot nog van dichtbij over. RKC, dat op 6 punten staat, ziet Almere met 7 punten passeren op de ranglijst.