Ga naar de inhoud
Voetbal

Turkije eerste opponent voor bondscoach Nagelsmann in Duitsland

Julian Nagelsmann maakt volgende maand in een oefenduel met Turkije voor het eerst als bondscoach van Duitsland zijn opwachting voor fans uit eigen land. De net aangestelde 36-jarige trainer coacht de 'Mannschaft' volgende week in de Verenigde Staten al tegen de voetballers van Amerika en Mexico en maakt op 18 november in Berlijn kennis met de thuissupporters. Drie dagen later speelt Duitsland in Oostenrijk de laatste interland van het jaar.

Het Olympiastadion in de Duitse hoofdstad is volgend jaar ook het decor van de finale van het Europees kampioenschap. Omdat Duitsland het toernooi organiseert, hoeft de ploeg geen kwalificatiewedstrijden te spelen. In plaats daarvan staan er oefenduels op het programma.

Met Hansi Flick als bondscoach stelde Duitsland in de voorbereiding op het EK zwaar teleur. Daardoor werd Flick een maand geleden ontslagen. Louis van Gaal werd even genoemd als mogelijke opvolger, maar de Duitse bond koos voor Nagelsmann. De voormalig trainer van onder meer RB Leipzig werd in maart ontslagen bij Bayern München.

Bron: ANP