Ga naar de inhoud
Voetbal

Matte topper tussen Atalanta en Juventus eindigt gelijk

Directe concurrenten Atalanta en Juventus hebben elkaar zondag in evenwicht gehouden in de Serie A. In Bergamo werd het 0-0. Bij Atalanta stonden de Nederlanders Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis.

Het duel tussen de Italiaanse ploegen was mat. Atalanta kwam nog redelijk uit de startblokken en had het betere van het spel, maar dat leidde niet tot veel gevaar. De uitploeg van trainer Massimiliano Allegri schoot nog wel twee keer op doel, maar verder gebeurde er weinig.

In de tweede helft ging het spel iets meer op en neer met Atalanta als de dominante ploeg. Grote kansen waren er weinig, al was Luis Muriel een kwartier voor tijd met een vrije trap op de lat nog heel dichtbij de 1-0. Atalanta drong daarna aan en Koopmeiners kreeg nog kansen, maar dat leidde niet tot de bevrijdende openingsgoal. Vlak voor tijd kreeg ook Mitchel Bakker nog een paar minuten speeltijd.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Juventus bezet momenteel plek 4 met 14 punten, Atalanta staat één plek lager met 13 punten. Internazionale en AC Milan delen de koppositie, met Napoli daarachter.

Bron: ANP