Ga naar de inhoud
Dinsdag tegen Sevilla

Koploper PSV blijft winnen, boekt tegen Volendam zevende overwinning op rij

PSV blijft onverstoorbaar in de Eredivisie. De koploper liet tegen hekkensluiter FC Volendam de nodige kansen liggen, maar won alsnog zonder problemen: 3-1.

Voor PSV was het de zevende achtereenvolgende zege. De voorsprong op regerend kampioen Feyenoord, dat de laatste vijf duels won, blijft 4 punten. 

PSV kreeg voor het eerst sinds 19 augustus een doelpunt tegen en liet zo na om het record van het seizoen 2007/2008 te evenaren. PSV, dat de landstitel behaalde, kreeg toen in de eerste zeven competitieduels één doelpunt tegen. Nu zijn dat er twee.

Trainer Peter Bosz was er de voorbije dagen druk mee om zijn spelers bij de les te houden. Vooralsnog gaat het dit seizoen in de Eredivisie zo makkelijk voor PSV, dat gemakzucht bij spelers zou kunnen ontstaan. "Maar dat zijn juist gedachtes die ik niet toe wil laten", zei Bosz gisteren in zijn vooruitblik op de wedstrijd. "Als je die gedachte krijgt, is het al te laat."

Malik Tillman startte voor het eerst sinds zijn komst naar PSV in de basis. De middenvelder kreeg de voorkeur boven Guus Til. Johan Bakayoko, de laatste twee duels invaller, mocht rechts voorin vanaf het begin meedoen in plaats van Hirving Lozano. Jerdy Schouten was net als woensdag tegen Go Ahead Eagles (3-0) nog niet wedstrijdfit en ontbrak daarom.

Jubileumdoelpunt

PSV was veel beter dan Volendam en Noa Lang opende in de 12e minuut al de score. De linksbuiten schoot van net binnen het zestienmetergebied hard op doel. Doelman Mio Backhaus van Volendam zag er wat vreemd uit, omdat hij zijn handen niet uitstak: 1-0.

Voorin ontbrak de echte scherpte bij PSV, dat wel dreigend was maar niet heel veel wist te creëren. Direct na rust was het wel raak. Invaller Til scoorde op aangeven van Tilman (2-0). Voor Til was dat zijn vijftigste treffer op het hoogste niveau in Nederland.

Feyenoord
Lees ook:
Feyenoord klopt Go Ahead ook en gaat met vertrouwen naar Madrid

PSV miste daarna vele kansen en zag FC Volendam vanuit een strafschop van Calvin Twigt in de 76e minuut iets terug doen. Volendam moest kort daarna verder met een man minder na rood voor Benaissa Benamar. Tillman beloonde zichzelf in blessuretijd met een doelpunt: 3-1.