Ga naar de inhoud
Crisis

Michael van Praag keert als commissaris terug bij Ajax

Michael van Praag Beeld © Soen Chamid fotografie

Michael van Praag keert terug bij Ajax. De oud-voorzitter gaat aan de slag in de raad van commissarissen van de club uit Amsterdam, zo bevestigen ingewijden.

Ajax wil vooralsnog alleen kwijt dat het in gesprek is met Van Praag en Leo van Wijk over een mogelijke positie in de rvc.

Van Praag was eerder al actief bij de Amsterdamse club. De 76-jarige Rotterdammer was veertien jaar lang voorzitter van de club tussen 1989 en 2003. In die tijd won de club onder meer de Champions League en de UEFA Cup.

Van Praag was ook voorzitter van de KNVB en zat in het bestuur van de UEFA. Van Wijk, oud-topman van de KLM, zat al eerder in de raad van commissarissen van Ajax. Hij was ook een aantal jaren voorzitter van het toezichtsorgaan van de club uit de hoofdstad.

Voorzitter
Lees ook:
Voorzitter Eringa van rvc Ajax treedt per direct af

Bij de Amsterdamse club heerst een crisissfeer. Gisteren nog werd met 0-4 verloren van Feyenoord nadat het duel eerder afgelopen zondag gestaakt was door ongeregeldheden. De club staat, met een wedstrijd minder gespeeld, momenteel op de veertiende plaats. 

Ook op bestuurlijk niveau loopt het allerminst lekker. Technisch directeur Sven Mislintat werd zondag ontslagen en gisteren diende Pier Eringa, de voorzitter van de Raad van Commissarissen zelf zijn ontslag in.