Ga naar de inhoud
Voetbal

Trainer Steijn is niet bezig met zijn toekomst bij Ajax

Trainer Maurice Steijn is niet bezig met het antwoord op de vraag of hij nog trainer van Ajax mag blijven. "Want daar heb ik weinig invloed op", zei hij na een uiteindelijke nederlaag van 0-4 tegen Feyenoord. "Daar gaan mensen over die boven mij zitten. Ik ga dadelijk weer keihard aan de slag om met Ajax uit de malaise te komen."

Ajax heeft onder Steijn 5 punten in de eerste vijf competitiewedstrijden verzameld en staat op de veertiende plaats in de Eredivisie. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, de nummer 13 van de ranglijst. "Die moeten we gewoon winnen", zei Steijn. "Ik blijf knokken totdat het beter gaat."

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat en voorzitter Pier Eringa hebben de afgelopen dagen afscheid van Ajax genomen. Steijn snapt dat veel ogen nu op hem zijn gericht. Ajax speelt volgende week donderdag een uitwedstrijd tegen AEK Athene in de Europa League en drie dagen later komt AZ naar de Johan Cruijff ArenA.

Schaamte

Iedere tegenstander krijgt dit seizoen vooralsnog legio kansen tegen Ajax. Spits Santiago Giménez scoorde woensdag al binnen vier minuten, nadat het zondag gestaakte duel weer was hervat. "We hadden nog allerlei plannen gemaakt, maar dat doelpunt was het definitieve nekschot", zei Steijn die geen signalen heeft dat zijn spelers geen vertrouwen meer in hem hebben.

"Maar natuurlijk schaam ik me", zei Steijn. "Dit was mijn eerste Klassieker en die verlies ik met 0-4. We moeten ons vasthouden aan de dingen die de afgelopen weken wel goed gingen. Tegen Olympique Marseille en zondag tegen Feyenoord hebben we ook best veel kansen gecreëerd. Maar je hebt helemaal gelijk dat we te laag staan. Tegen Fortuna en Excelsior hadden we niet gelijk mogen spelen. Verliezen bij FC Twente kan misschien, maar niet op de manier waarop dat is gebeurd."

Bron: ANP