Ga naar de inhoud
Voetbal

Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

"We zijn hier pertinent op tegen", laat de officiële fanclub van de club uit Amsterdam weten. "De verplaatsing van de wedstrijd tegen Volendam dupeert sowieso de supporters van de bezoekende club. Daarnaast gaat het ten koste van duizenden losse kaartkopers en tienduizenden seizoenkaarthouders van Ajax."

Al deze supporters hielden in hun agenda rekening met deze wedstrijd, stelt de supportersvereniging. "De wedstrijdorganisatie is al opgetuigd. Alle stewards, het cateringpersoneel, de veiligheidsmensen en de vrijwilligers die horen bij de wedstrijdorganisatie, zijn al ingehuurd. Supporters maakten plannen, namen vrij van hun avonddienst en gingen uit van de wedstrijd op woensdagavond."

Supportersbelangen

"De KNVB gaat volledig voorbij aan de supportersbelangen van Volendam en Ajax. Om als supportersvereniging nog maar te zwijgen van de economische schade die alle betrokkenen lijden bij het op deze korte termijn verzetten van deze wedstrijd", meldt de fanclub. "Wat ons betreft leggen Ajax en FC Volendam dit 'bonnetje' bij de KNVB, die deze keuze heeft gemaakt en daarmee verantwoordelijk is voor de buitenproportionele schade."

De KNVB wil dat de laatste 35 minuten van het gestaakte duel vanwege sportieve gronden vanaf woensdag 14.00 uur bij een voorsprong van 0-3 voor Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA worden uitgespeeld, zonder publiek. Het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam krijgt een nieuwe datum. Ajax overweegt juridische stappen en ook FC Volendam is niet akkoord.

Bron: ANP