Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax verwacht dat gestaakte duel met Feyenoord wordt uitgespeeld

Ajax rekent erop dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord wordt uitgespeeld. De club wijst naar een duel van eerder dit seizoen tussen Willem II en NAC in de eerste divisie. Die ontmoeting werd op 3 september na 50 minuten gestaakt bij een stand van 0-3, nadat boze fans van Willem II bewust voorwerpen op het veld hadden gegooid. Beide ploegen speelden twee dagen later het restant uit zonder publiek. NAC won uiteindelijk met 1-4.

De gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord kent veel gelijkenissen met het uit de hand gelopen duel tussen Willem II en NAC. Ajax stond zondag na een klein uur ook met 0-3 achter toen supporters van de club voor de tweede keer vuurwerk op het veld gooiden. Vervolgens besloot scheidsrechter Serdar Gözübüyük de ontmoeting, geheel volgens de regels van de KNVB, definitief te staken.

De KNVB wil het liefst maandag beslissen wat er met het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord moet gebeuren. Het is bijna onmogelijk om het restant snel uit te spelen. Ajax voetbalt woensdag alweer tegen FC Volendam en Feyenoord heeft voor dinsdag een oefenduel op het programma staan. Beide clubs komen de komende weken ook Europees in actie en halverwege oktober is er een interlandweek met onder meer twee duels van het Nederlands elftal.

Feyenoord heeft weinig trek om het restant van het duel met Ajax pas in november uit te spelen. De club uit Rotterdam wil dat de tussenstand van 0-3 ook de eindstand wordt.

Bron: ANP