Ga naar de inhoud
Voetbal

Kane schiet nu al Gerd Müller uit recordboeken Bayern München

Harry Kane heeft zich met zijn drie goals tegen Bochum in de recordboeken van Bayern München gewerkt. De Engelse spits is de eerste speler van de Duitse club die zeven goals heeft gemaakt in de eerste vijf wedstrijden van de Bundesliga. Met die prestatie is Kane grootheden uit het verleden van de Beierse club gepasseerd. Gerd Müller, Miroslav Klose en Mario Mandzukic scoorden ieder vijf keer in hun eerste vijf wedstrijden van Bayern.

Kane kwam deze zomer over van Tottenham Hotspur voor een bedrag van 100 miljoen euro en werd daarmee de duurste transfer ooit in de Bundesliga. Hij maakt zijn geld tot dusver waar. Kane maakte niet alleen al zeven goals, hij leverde ook al de nodige assists. Tegen Bochum maakte hij zijn eerste hattrick in Duitse dienst en droeg verder bij aan de 7-0-zege met twee assists. Hij is de vierde Engelse speler die in de Bundesliga een hattrick produceert na Tony Woodcock (twee keer voor FC Köln), Kevin Keegan (HSV) en Jadon Sancho (Borussia Dortmund).

"We speelden heel goed vandaag. Met de juiste mentaliteit ook", zei Kane na de wedstrijd. "Iedereen was in topvorm, we lieten het er heel makkelijk uitzien. Ik leer het team met elke wedstrijd beter kennen."

Bron: ANP