Ga naar de inhoud
Stadionverbod

Discriminerende fan van FC Twente maakt excuses bij Brobbey

De 16-jarige jongen die Brian Brobbey zondag na afloop van het duel tussen FC Twente en Ajax racistisch bejegende, heeft zijn excuses gemaakt aan de spits van Ajax. Dat meldt algemeen directeur Paul van der Kraan van de club uit Enschede op de website van zijn team.

"Helaas was er een vervelend incident bij de spelersbus van Ajax", schrijft Van der Kraan. "Een speler van Ajax werd racistisch bejegend door een 16-jarige jonge man. Onze technisch directeur Arnold Bruggink is meteen de spelersbus van Ajax ingestapt om excuses aan te bieden, maar het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit is gebeurd. De dader is opgespoord en zal een passende straf krijgen."

De jongen heeft inmiddels zijn excuus aangeboden aan Brobbey, Ajax en FC Twente. "Na een vorig incident bij de spelersbus is er alles aan gedaan om herhaling te voorkomen. Blijkbaar was dit nog niet voldoende."

Hoe
Lees ook:
Hoe racisme tegen Brian Brobbey de KNVB-aanpak weer op scherp zet

Ajax liet zondag al weten dat het aangifte gaat doen tegen de 16-jarige fan van FC Twente. De tiener heeft van FC Twente direct een stadionverbod gekregen.

Aan het einde van het vorige seizoen ging het ook mis bij de spelersbus na afloop van FC Twente tegen Ajax. Ajacied Steven Berghuis deelde toen, na opmerkingen van een Twentefan aan het adres van Brobbey, een klap uit. Berghuis werd voor die actie voor twee wedstrijden geschorst.

Bron: ANP