Ga naar de inhoud
Voetbal

In opspraak geraakte Mislintat niet op tribune bij Klassieker

De kans is klein dat Sven Mislintat zondag de thuiswedstrijd van Ajax tegen Feyenoord vanaf de eretribune van de Johan Cruijff ArenA bekijkt. De directeur voetbalzaken heeft van de raad van commissarissen het verzoek gekregen zoveel mogelijk uit zicht te blijven. Daarom was hij donderdagavond ook niet aanwezig tijdens het thuisduel met Olympique Marseille (3-3).

Mislintat is in opspraak geraakt na een transfer van Borna Sosa naar de club uit Amsterdam. De linksback uit Kroatië verliet VfB Stuttgart vlak voor het sluiten van de transfermarkt. Sosa werd daarbij vertegenwoordigd door het zaakwaarnemerskantoor AKA Global, dat een belang van 3 procent heeft in Matchmetrics. Dat is opmerkelijk, want Mislintat heeft 35 procent van de aandelen van dat databedrijf in zijn bezit.

Ajax was niet op de hoogte van het aandeelhouderschap dat AKA Global in Matchmetrics heeft. De club laat een extern bureau onderzoek doen naar mogelijke belangenverstrengeling. De rvc heeft overwogen om Mislintat in afwachting van de resultaten van het onderzoek te schorsen. Maar voorzitter Pier Eringa van het toezichtsorgaan heeft de leden van Ajax laten weten dat daarvan is afgezien vanwege mogelijke juridische represailles. Eerst moet duidelijk worden of de Duitse directeur iets valt te verwijten. Volgens Ajax verleent Mislintat alle medewerking aan het onderzoek en deelt hij relevante documenten.

Bron: ANP