Ga naar de inhoud
Voetbal

Eigenaar voetbalclub Marseille steunt bedreigde voorzitter

De Amerikaanse eigenaar van voetbalclub Olympique Marseille heeft zijn steun betuigd aan clubvoorzitter Pablo Longoria. Die overweegt af te treden na bedreigingen van fans van de club, die donderdag tegenstander is van Ajax in de Europa League.

De situatie bij de club uit de Franse havenstad is hectisch. Woensdag stapte coach Marcelino op, na een dienstverband van amper vier maanden. "Pablo Longoria heeft mijn onvoorwaardelijke steun", meldde eigenaar Frank McCourt, die de club in 2016 overnam.

Marseille meldde eerder al dat vertegenwoordigers van de diverse fangroeperingen om het ontslag van Longoria en de directie hadden gevraagd. Dat gebeurde maandag op het trainingscomplex waarbij ze met "oorlog" hadden gedreigd als hun verzoek niet zou worden ingewilligd. Het was een bijeenkomst van fans en bestuur, door de voorzitter omschreven als een "alarmerende demonstratie van agressie".

Woede

De crisis bij de club komt op een moment dat Marseille in de competitie na vijf duels nog ongeslagen is. Maar het gelijkspel (0-0) tegen Toulouse van zondag leidde tot woede bij de fans, die eerder hun club kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League zagen missen.

"Het ondersteunen van het management, de staf en de spelers, die garant staan voor het voortdurende succes van de club, is en blijft mijn absolute prioriteit", schreef McCourt. De opgestapte Marcelino was goed met zijn landgenoot Longoria. Met interim Jacques Abardonado op de bank neemt de club het donderdag op tegen Ajax, terwijl zondag de uitwedstrijd volgt tegen rivaal Paris Saint-Germain.

Bron: ANP