Ga naar de inhoud
Voetbal

Bosz vindt niet dat PSV door Arsenal 'ondersteboven' is gespeeld

Peter Bosz vindt niet dat PSV woensdag door Arsenal in de Champions League 'ondersteboven' is gespeeld. "4-0 is geen goede uitslag. Zij spelen nog een stuk sneller dan wij. Zo'n ploeg zijn we dit seizoen nog niet tegengekomen. Maar ik heb niet het gevoel dat we helemaal zijn weggespeeld, al zal ik de wedstrijd nog eens rustig terugkijken", sprak de coach van de Eindhovenaren in het Emirates Stadium.

Arsenal leidde bij rust al met 3-0 en schoot in de eerste helft zeven keer tussen de palen. "Als je in verdedigend opzicht niet kort genoeg zit, geef je de doelpunten op deze manier weg. We kwamen overal net een stap te laat", vervolgde Bosz. "Het verschil werd in mijn ogen gemaakt in beide doelgebieden. We kwamen zelf ook een paar keer goed daar, maar gaven dan geen goede voorzet. Engeland heeft de sterkste competitie ter wereld. Laten we eerlijk zijn, we speelden tegen een van de beste ploegen ter wereld."

Bosz staat bekend als een aanvallende trainer, ongeacht de tegenstander. Een meer verdedigende aanpak had in zijn ogen tegen Arsenal weinig zin gehad. "Als je tegen deze ploeg met z'n allen voor je eigen zestienmetergebied gaat liggen, krijg je misschien nog wel meer doelpunten tegen. Dan roep je het over jezelf af. Arsenal heeft zoveel spelers met kwaliteiten in de kleine ruimte. In één vierkante meter kunnen ze allemaal ontzettend goed voetballen."

Voor de 59-jarige Bosz betekende het zijn eerste nederlaag als trainer van PSV. "Jullie weten dat ik normaal gesproken na een nederlaag heel chagrijnig of diep bedroefd kan zijn. Omdat we dan onterecht verloren. Vandaag is dat niet zo. We wisten vooraf dat het de moeilijkste wedstrijd in de groepsfase zou worden", aldus de Eindhovense coach, die veel punten uit de wedstrijd haalde waarmee hij met de ploeg aan de slag kan. "We moeten leren van de fouten die we hebben gemaakt. Het is de bedoeling dat we dit gaan oppakken. Neem van mij aan dat als we in december weer tegen Arsenal spelen, een stuk verder zijn."

Bron: ANP