Ga naar de inhoud
5-0

Van Bommel met Antwerp hard onderuit bij ex-club FC Barcelona

FC Barcelona heeft in de Champions League het door Mark van Bommel getrainde Antwerp FC op een 5-0-nederlaag getrakteerd. Het verschil werd met drie doelpunten al in de eerste helft gemaakt.

Voor Van Bommel was het een weerzien met zijn voormalige club en oud-ploeggenoot Xavi, die tegenwoordig eindverantwoordelijke is bij FC Barcelona.

João Félix opende vroeg de score, nadat hij van Antwerp-verdediger Toby Alderweireld te veel ruimte had gekregen om uit te halen. Robert Lewandowski verdubbelde met zijn 92e doelpunt in de Champions League de marge en een eigen goal van Jelle Bataille betekende de 3-0.

FC Porto

Na rust maakten middenvelder Gavi en opnieuw Felix het leed voor de Belgische club nog erger. Frenkie de Jong werd na 58 minuten naar de kant gehaald. Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Owen Wijndal hadden een basisplaats bij Antwerp. Gyrano Kerk viel een kwartier voor tijd in.

In dezelfde groep H zegevierde FC Porto in Hamburg met 3-1 bij het 'thuisspelende' Sjachtar Donetsk. De Oekraïners, getraind door de Nederlander Patrick van Leeuwen, werken vanwege de oorlog in hun land de thuiswedstrijden in de Champions League in de Duitse havenstad af.

Bekijk ook: Van Bommel over nieuw avontuur: 'Een club met veel potentie'

03:38