Ga naar de inhoud
Voetbal

Union Berlin bij Real Madrid zonder Knoche, wellicht met Bonucci

MADRID (ANP/DPA) - Union Berlin moet het woensdag in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League bij Real Madrid doen zonder Robin Knoche. De verdediger is vanwege een blessure in Berlijn achtergebleven en wordt waarschijnlijk vervangen door Leonardo Bonucci. De van Juventus overgekomen Italiaan speelt dan zijn eerste wedstrijd in het shirt van de Duitse club.

"Het wordt een geweldige uitdaging. Ik denk dat we ons daarop moeten verheugen", zei Union-trainer Urs Fischer over het duel met de Madrilenen die recordkampioen zijn in de Champions League. Zijn ploeg moet tegen Real "volwassen voor de dag komen" en "veel goede beslissingen nemen", zei de coach. "Dit is iets eenmaligs. Vooral geloof ik dat dit een beloning voor het vorige seizoen is. We hebben veel geïnvesteerd en verdienen die beloning."

Union Berlin promoveerde in 2019 voor het eerst naar de Bundesliga. Na een elfde, zevende en vijfde plaats kwalificeerde de club zich in 2023 met de vierde plaats voor de Champions League. Bij de Berlijnse club spelen voormalig Vitesse-speler Danilo Doekhi en Sheraldo Becker, oud-speler van PEC Zwolle en ADO Den Haag.

Bron: ANP