Ga naar de inhoud
Voetbal

Botman houdt met Newcastle United punt over aan duel met AC Milan

Newcastle United heeft een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd in de Champions League sinds het seizoen 2002/2003. De ploeg van verdediger Sven Botman speelde in Milaan doelpuntloos gelijk bij AC Milan, de Italiaanse club die vorig seizoen tot de laatste vier reikte in de Champions League.

Newcastle United plaatste zich via de vierde plaats in de Premier League vorig seizoen rechtstreeks voor de groepsronde van de hoogste Europese clubcompetitie. De ploeg van coach Eddie Howe lootte daarin lastig. Naast AC Milan nemen de Engelsen het op tegen Paris-Saint-Germain en Borussia Dortmund.

In Milaan wisten de bezoekers met de nodige inspanningen de nul te houden. Ze mochten vooral van geluk spreken dat Rafael Leão de ene na de andere kans niet wist te verzilveren.

Milan-coach Stefano Pioli bracht na een uur Tijjani Reijnders in de ploeg voor Tommaso Pobega. Ook de voormalig speler van AZ kon zijn ploeg niet aan het gewenste doelpunt helpen, al kreeg hij nog een goede kans. In de extra tijd had Sean Longstaff nog een schot op het doel van Milan-keeper Marco Sportiello, die in de slotfase de geblesseerde Mike Maignan had vervangen. Het bleef echter 0-0.

Bron: ANP