Ga naar de inhoud
Voetbal

Simons start foutloos met RB Leipzig in Champions League

RB Leipzig is de nieuwe Champions League-campagne in groep G begonnen met een 3-1-zege op bezoek bij het Zwitserse Young Boys.

Xavi Simons, zaterdag in het competitieduel met FC Augsburg (3-0 winst) goed voor een doelpunt en een assist, zag teamgenoot Mohamed Simakan al na drie minuten scoren. De Franse verdediger kopte raak uit een hoekschop van David Raum. Oranje-international Simons kreeg niet veel later een behoorlijke mogelijkheid, maar zijn inzet verdween net naast het doel van de Zwitserse keeper Anthony Racioppi.

RB Leipzig liet zich op het kunstgras in Bern vervolgens na ruim een half uur verrassen door de steeds sterker wordende thuisploeg. Meschack Elia had met een puntertje succes.

Beloond

Tien minuten na rust schreeuwde Simons om een penalty na contact met Racioppi, maar scheidsrechter Enea Jorgji besliste na het bestuderen van de VAR-beelden anders.

De Duitsers bleven jacht maken op de hernieuwde voorsprong. Ruim een kwartier voor tijd werden ze beloond. Middenvelder Xaver Schlager knalde de bal van afstand achter Racioppi. In blessuretijd bepaalde invaller Benjamin Sesko uit een counter de eindstand.

Bron: ANP