Ga naar de inhoud
Voetbal

Slot kiest voor Minteh als spits bij Feyenoord tegen Celtic

Feyenoord begint met buitenspeler Yankuba Minteh als spits aan de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen. Vanaf 21.00 uur is het Schotse Celtic de tegenstander in de Rotterdamse Kuip. Door het ontbreken van de geschorste Santiago Giménez en de geblesseerde Ayase Ueda kampte trainer Arne Slot met een spitsenprobleem.

Minteh kwam in alle vijf de Eredivisieduels van Feyenoord in actie en scoorde twee keer. Pas één keer was de Gambiaan basisspeler. Feyenoord huurt de 19-jarige Minteh dit seizoen van Newcastle United.

Verder kiest Slot voor dezelfde spelers als zaterdag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (6-1-winst). Luka Ivanusec en Igor Paixão ondersteunen Minteh voorin. Slot heeft in zijn voorbeschouwing gezegd dat het ook kan zijn dat de positie in de punt van de aanval soms open blijft.

Opstelling

Feyenoord is voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 weer actief in de Champions League. Lazio en Atlético Madrid zijn de andere tegenstanders in de poule.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Paixão, Minteh, Ivanusec.

Bron: ANP