Ga naar de inhoud
Voetbal

Arsenal-coach zwijgt over keuze voor keeper Ramsdale of Raya

Arsenal-trainer Mikel Arteta wilde dinsdag niet zeggen wie in de groepswedstrijd tegen PSV in de Champions League het doel verdedigt. De eerste vijf officiële wedstrijden van dit seizoen stond de Engelsman Aaron Ramsdale onder de lat, zondag koos Arteta in het door Arsenal met 1-0 gewonnen competitieduel bij Everton voor de Spanjaard David Raya.

"Ik begrijp de vragen en ik respecteer de mening van iedereen", aldus Arteta tegen de vele Engelse journalisten. "Het is mijn taak om te doen wat het beste is voor mijn team en deze club."

Ramsdale was de vorige twee seizoenen eerste doelman van Arsenal en ook nu kreeg hij tot dusverre de voorkeur. Arsenal nam Raya een maand geleden over van Brentford, waar hij een vaste waarde was. Oranje-doelman Mark Flekken is nu de keeper van Brentford.

Arteta sprak dinsdag lovende woorden over zijn aanvoerder Martin Ødegaard, die in Nederland bij sc Heerenveen en Vitesse voetbalde. "Martin is een speler die zich enorm heeft ontwikkeld. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opbouwen van de cultuur die we graag wilden. Zijn niveau is zeer constant."

Bron: ANP