Ga naar de inhoud
Voetbal

Hermoso beschuldigt Spaanse voetbalbond van 'intimidatie'

Jennifer Hermoso na de gewonnen WK-finale tegen Engeland. Beeld © Kim Price/CSM via ZUMA Press Wire

De Spaanse voetbalbond RFEF is de internationals aan het 'intimideren en bedreigen' door ze tegen hun zin op te roepen voor de komende twee interlands in de Nations League. Dat beweert Jenni Hermoso, de international die ongevraagd door bondsvoorzitter Luis Rubiales vol op de mond werd gekust bij de huldiging na de gewonnen WK-finale.

Hermoso is niet opgeroepen door de nieuwe bondscoach Montse Tomé, maar voelt zich geroepen haar teamgenoten te steunen.

Manipulatie

"De speelsters zijn er zeker van dat dit weer een strategie van verdeeldheid en manipulatie is om ons te intimideren en te bedreigen met juridische repercussies en economische sancties", meldde Hermoso op X.

"Ik wil nogmaals mijn volledige steun betuigen aan mijn collega's die verrast zijn en gedwongen om te reageren op weer een ongelukkige situatie veroorzaakt door de mensen die beslissingen blijven nemen binnen de RFEF."

De voetbalsters die in augustus wereldkampioen werden, zijn in staking na de kusaffaire rond de inmiddels vertrokken Rubiales. De staking is nog steeds niet officieel beëindigd, terwijl Tomé maandag vijftien speelsters uit de kampioensploeg selecteerde.

Voor international Alexia Putellas was dat aanleiding om via X een verklaring te verspreiden waarin de speelsters aangeven dat ze tegen hun wens zijn opgeroepen. Ook kondigen ze aan zich te beraden op juridische stappen omdat ze zijn opgenomen in de selectie, terwijl ze juist hadden gevraagd om niet te worden geselecteerd.

Spaanse
Lees ook:
Spaanse aanklager: Rubiales moet uit buurt Hermoso blijven

Spanje speelt vrijdag in de Nations League uit tegen Zweden. De wereldkampioen speelt vier dagen later tegen Zwitserland

Bron: RTL Nieuws / ANP