Ga naar de inhoud
Voetbal

Ierse international Caldwell uit kritiek op oud-bondscoach Pauw

DUBLIN (ANP/RTR) - De Ierse voetbalinternational Diane Caldwell heeft zich kritisch uitgelaten over voormalig bondscoach Vera Pauw. De verdediger zegt dat de Ierse vrouwen niet dankzij Pauw het WK haalden. De Nederlandse coach slaagde er volgens Caldwell niet in het beste uit de speelsters te halen en ook de voorbereiding op de eindronde was gebrekkig.

Pauw (60) loodste als bondscoach de Ierse voetbalsters voor het eerst naar het WK. Op het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland was de groepsfase na één gelijkspel en twee nederlagen het eindstation. Na afloop van het WK besloot de Ierse bond het contract met Pauw niet te verlengen.

"Onze resultaten en prestaties hebben we neergezet ondanks dat Vera onze coach was", zei een kritische Caldwell tegen verslaggevers in aanloop naar de komende wedstrijd van Ierland tegen Noord-Ierland. "Ik vind dat de voorbereiding op wedstrijden beter had gekund, evenals de fysieke voorbereiding, de analyse van de tegenstander, wedstrijdtactieken, wissels en spelsystemen."

Pauw heeft eerder gezegd dat managers van de bond haar positie op het WK ondermijnden en beweerde dat de houding naar haar veranderde na een artikel in The Athletic, waarin speelsters en stafleden van haar voormalige Amerikaanse club Houston Dash de Nederlandse coach beschuldigden van 'grof en ongepast' gedrag. Pauw heeft die aantijgingen resoluut ontkend.

Bron: ANP