Ga naar de inhoud
Voetbal

Brugts geeft zichzelf de tijd om te wennen bij droomclub 'Barça'

Oranje-international Esmee Brugts kan nog nauwelijks geloven dat het haar echt is gelukt: spelen voor haar droomclub FC Barcelona. De 20-jarige vleugelspeelster maakte na haar overstap deze zomer van PSV zaterdag haar debuut voor de Champions League-winnaar. "Dit is wat ik altijd wilde. Het is gewoon gek om te beseffen dat het gelukt is", zegt Brugts vanuit Zeist, waar ze zich met Oranje voorbereidt op de Nations League.

Brugts kwam zaterdag in de slotfase in Madrid als invaller binnen de lijnen voor wereldkampioene Aitana Bonmatí. Op een basisplaats rekent de maakster van twee WK-doelpunten voorlopig nog niet. "Ik wil me eerst goed voelen daar, wennen aan alles. De taal spreken. En stapje voor stapje hoop ik dan op minuten. Dat gaat even wat tijd kosten natuurlijk. Maar Barcelona heeft me niet gehaald om op de bank te zitten."

De 22-voudig international speelt bij Oranje als linkervleugelverdediger, terwijl ze van nature een aanvaller is. Brugts weet nog niet waar ze bij 'Barça' terecht zal komen. "Dat is wat ik ga uitzoeken de komende tijd, maar ik kan op verschillende posities spelen. En ik ben al blij als ik mag spelen."

Ambities

Met twee fraaie afstandsschoten op het WK kreeg Brugts de aandacht van vele voetbalfans wereldwijd deze zomer op zich gericht. Na de uitschakeling in de kwartfinale ging ze pas nadenken over haar volgende club. "Ik kon ook naar Engeland, maar Barça is mijn droomclub. Toen ik als kind aan het voetballen was, was ik altijd al fan. Zo'n kans komt één keer langs, dus daar moest ik voor gaan. Ik vind het een eer dat ik er mag spelen."

Brugts moet wennen aan de intensiteit van de trainingen, het weer, de taal en het eten, maar geniet al volop van het land, de stadions en de manier van spelen. "Dat is wat mij heel erg aantrekt. Maar ik ben er uiteindelijk om te voetballen. Niet om alleen maar te staren naar wat er allemaal is. Ik wil laten zien wie ik ben."

Bron: ANP