Ga naar de inhoud
Voetbal

Xavi wil dat FC Barcelona goed spel ook omzet in resultaten

BARCELONA (ANP/RTR) - FC Barcelona moet dit jaar in de Champions League goed voetbal omzetten in positieve resultaten. Dat zei Barcelona-coach Xavi aan de vooravond van de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen Antwerp, de Belgen die nu gecoacht worden door voormalig Barça-speler Mark van Bommel.

"Het is tijd om een stap vooruit te zetten in de Champions League", zei de coach van de Spaanse landskampioen van middenvelder Frenkie de Jong. "Het doel is om bovenin de groep te eindigen en geplaatst te zijn in de loting van de knock-outfase. Maar het gaat om daden en niet om woorden."

Barcelona wist zich in de afgelopen twee seizoenen niet te plaatsen voor de knock-outfase. "Vorig seizoen deed de ploeg het qua spel goed, maar niet wat betreft de resultaten", vond Xavi. "Dit jaar moeten we goed spelen en resultaten halen."

Xavi kan tegen Antwerp niet beschikken over verdediger Ronald Araújo en middenvelder Pedri. "We hadden kunnen streven naar hun rentree, maar ik geef er de voorkeur aan voorzichtig te zijn."

Bron: ANP