Ga naar de inhoud
Voetbal

Jonker passeert 43-voudig international Nouwen na tegenvallend WK

Bondscoach Andries Jonker heeft verdedigster Aniek Nouwen gepasseerd voor de komende duels in de Nations League. De speelster van Chelsea heeft deze zomer tijdens het WK in Australië en Nieuw-Zeeland onvoldoende indruk gemaakt. De 43-voudig international kwam op het toernooi nog wel tot twee optredens.

"Aniek heeft zeven, acht weken de tijd gehad om te laten zien wat ze kan", verwijst Jonker naar de prestaties van Nouwen (24) in de periode rond het WK. "In potentie is ze uitstekend, maar dat moet je laten zien. Ik heb haar gebeld en uitgelegd wat eraan markeert. Daar gaat ze aan werken. De deur staat wagenwijd open en ik heb er alle vertrouwen in." Jonker wilde niet verder ingaan op de tekortkomingen van de verdedigster.

Nouwen kwam halverwege het groepsduel met de Verenigde Staten op het WK in het veld voor de geblesseerde Stefanie van der Gragt. Zij is na het WK gestopt met voetballen, waardoor er een plek is vrijgekomen centraal achterin. Jonker weet nog niet hoe hij het gemis van de routinier gaat opvangen. "Er is in Nederland niet nog zo'n type, dus we moeten het anders invullen." Middenveldster Damaris Egurrola heeft eerder op die positie gespeeld en is een optie voor Jonker.

Bron: ANP