Ga naar de inhoud
Voetbal

Van Bommel en Antwerp in CL-debuut niet bang voor Barcelona

Het Antwerp van trainer Mark van Bommel speelt dinsdag tegen Barcelona zijn eerste wedstrijd ooit in de groepsfase van de Champions League. "Dit wordt onze moeilijkste tegenstander ooit", verklaarde de oud-speler van Barcelona een dag voor de wedstrijd in Spanje.

Van Bommel speelde tussen 2005 en 2006 voor Barcelona, waarmee hij onder meer de Champions League won. In totaal won de Catalaanse club de Champions League en de Europa Cup I vijf keer. "Dit Barcelona kan ook de Champions League winnen", meende Van Bommel. "Ze zijn weer op de goede weg."

"Vorig seizoen hielden ze in La Liga Real Madrid achter zich en pakten ze de titel. Maar geïntimideerd zijn we niet. Bang hoeven wij niet te zijn. We moeten zoals altijd ons eigen spel spelen", aldus Van Bommel.

Bij de Belgische landskampioen spelen de Nederlanders Vincent Janssen, Gyrano Kerk, Jurgen Ekkelenkamp en Owen Wijndal. Van Bommel kan in Barcelona niet beschikken over de Zweedse aanvaller Jacob Ondrejka, die een blessure heeft opgelopen.

De wedstrijd tussen Barcelona en Antwerp begint dinsdag om 21.00 uur.

Bron: ANP