Ga naar de inhoud
Voetbal

Oranjevrouwen missen 2 keepsters in aanloop naar Nations League

De trainingsweek van de Oranjevrouwen voor de start van de belangrijke Nations League is niet zonder problemen begonnen. Eerste keepster Daphne van Domselaar en tweede keuze Lize Kop bleken niet fit genoeg om op het veld in het regenachtige Zeist te verschijnen en zijn ook voor dinsdag een vraagteken. Bondscoach Andries Jonker weet nog niet of zij vrijdag hersteld zijn voor het duel met België.

Jonker heeft "zijn maatregelen al genomen" door ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd en Jong Oranje-doelvrouw Daniëlle de Jong mee te laten trainen. De bondscoach vindt het nog te vroeg om vooruit te lopen op een mogelijke vervangster van Van Domselaar van Aston Villa, die het hele WK onder de lat stond. "We moeten eerst horen wat de dokter zegt." Over de aard van de fysieke problemen kan Jonker niks zeggen. Feyenoord-keepster Jacintha Weimar is de andere doelvrouw in de selectie.

Verder misten Paris Saint-Germain-speelsters Jackie Groenen en Lieke Martens de training van maandag door een geannuleerde vlucht vanuit Parijs. Zij sluiten 's avonds nog aan en kunnen dan dinsdag meetrainen.

Oranje kan zich alleen via de Nations League nog plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Dan moet de ploeg van Jonker eerste worden in een poule met WK-finalist Engeland, België en Schotland. Het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman is volgende week dinsdag de tegenstander in Utrecht. Vrijdag is eerst het uitduel met België.

Bron: ANP