Ga naar de inhoud
Voetbal

Feyenoord-coach Slot maakt Celtic niets wijzer over spitspositie

Feyenoord-trainer Arne Slot wilde een dag voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen Celtic niet vertellen wie de positie van de geschorste spits Santiago Giménez overneemt. "We hebben drie spelers die allemaal op die positie kunnen spelen", zei Slot dinsdag tijdens de persconferentie voor het duel.

Behalve Giménez is ook de Japanse aanvaller Ayase Ueda afwezig vanwege een spierblessure. Slot besluit pas later hoe hij nu de puzzel voorin gaat leggen. "De drie die gaan spelen kunnen allemaal in de spits of linksbuiten spelen, en twee van de drie kunnen rechtsbuiten spelen. Het kan ook zijn dat de positie in de punt soms open blijft", zei Slot. "We gaan eerst nog een keer trainen en het bespreken met de staf."

De afwezigheid van Giménez lijkt ook weinig uit te maken voor de speelwijze van Slot. "Elke club zet op een bepaalde manier druk. Wij moeten proberen om daar onderuit te voetballen en de aanvallers in de juiste posities te krijgen. Dan komt het ook aan op de vorm van de dag of ze die opbouw tot rendement kunnen laten komen", wist de trainer.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Celtic staat dinsdag om 21.00 uur op het programma in De Kuip. Voor de Rotterdammers is het duel het eerste optreden in de Champions League sinds het seizoen 2017-2018.

Bron: ANP