Ga naar de inhoud
Voetbal

Willem II en NAC spelen restant wedstrijd dinsdag zonder publiek

Het gestaakte duel tussen Willem II en NAC in de Keuken Kampioen Divisie wordt dinsdag uitgespeeld. Beide clubs melden dat het restant van de wedstrijd om 10.30 uur in Tilburg zonder publiek wordt gespeeld. Dat besluit is genomen door de KNVB in samenwerking met de clubs, de gemeente Tilburg en de politie.

Scheidsrechter Edwin van de Graaf legde de wedstrijd afgelopen zondag in de 54e minuut voor de tweede keer stil omdat er voorwerpen vanaf de tribune op het veld waren gegooid. NAC leidde in Tilburg inmiddels met 3-0.

Normaal gesproken wordt een duel bij een tweede noodgedwongen pauze definitief gestaakt, maar de lokale driehoek heeft daar ook een stem in. In de eerste helft was het duel, meteen na de tweede Bredase treffer, ook al stilgelegd. "Het is jammer, maar wanneer er voorwerpen op het veld worden gegooid is er een duidelijk protocol. Na die tweede keer, toen er een fakkel op het veld werd gegooid, was er nog ruimte om de dader te achterhalen. Dat is helaas niet gelukt waarop we de wedstrijd definitief hebben moeten staken", legde de scheidsrechter uit bij ESPN.

Bron: ANP