Ga naar de inhoud
'Waardevolle ervaring'

Eerste vrouwelijke voetbalcoach Engeland na twee weken vervangen

Hannah Dingley bedankt het arbitrale trio van dienst. Beeld © Shutterstock

De periode van Hannah Dingley als interim-trainer van voetbalclub Forest Green Rovers is na twee weken ten einde gekomen. De eerste vrouwelijke coach van een betaaldvoetbalorganisatie in Engeland is vervangen door David Horseman.

"Ik ben Hannah dankbaar dat ze het fort heeft bewaakt terwijl wij bezig waren met het sollicitatieproces", zei clubeigenaar Dale Vince. "Hoewel ze deze keer de vaste baan niet heeft gekregen, is het ongetwijfeld een waardevolle ervaring geweest en een grote stap in haar carrière."

De club uit de League Two, het vierde niveau van Engeland, stelde Dingley op 5 juli aan na het vertrek van trainer Duncan Ferguson.

"Hannah was de logische keuze", verklaarde Vince eerder. "Het is mogelijk veelzeggend voor het mannenvoetbal dat we nieuwe wegen inslaan met deze aanstelling op waarde."

Voetbalclub
Lees ook
Voetbalclub Green Rovers heeft eerste vrouwelijke coach Engeland

Dingley arriveerde in 2019 bij Green Rovers, waar ze verantwoordelijk was voor de jeugdopleiding. Ze was eerder coach van de vrouwenteams van Nottingham Forest, Leicester City en Lincoln en hoofdcoach in de jeugdopleiding van Burton Albion.