Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax ziet internationals aansluiten op weg naar nieuwe seizoen

Ajax is begonnen met het tweede deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De nieuwe trainer Maurice Steijn kan sinds woensdag over nagenoeg al zijn internationals beschikken. Alleen Edson Álvarez en Jorge Sánchez zijn nog met Mexico actief op de Gold Cup.

Twee jaar geleden had Ajax de selectie rond deze tijd al op orde na de komst van Steven Berghuis. Nu zullen directeur voetbalzaken Sven Mislintat en Steijn de komende weken beslissen met welke spelers ze verder willen. Is er nog toekomst voor de verdedigers Sánchez, Calvin Bassey en Owen Wijndal in Amsterdam. En met welke middenvelders wil de club het nieuwe seizoen in?

Ajax wil de selectie na een mislukt seizoen ook verversen en versterken. Maar de nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Eredivisie zal eerst spelers moeten verkopen. Want Ajax moet het dit seizoen doen zonder inkomsten uit de Champions League.

Sjachtar Donetsk

Jurriën Timber is op weg naar Arsenal voor een bedrag van ruim 40 miljoen euro. Álvarez en Mohammed Kudus hebben ook de aandacht van buitenlandse clubs getrokken. Ajax versterkte zich tot dusver met de middenvelder Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic. Volgens Tsjechische media is Martin Vitík (Sparta Praag) in beeld als opvolger voor Timber. Armeense journalisten doen al weken melding van onderhandelingen met middenvelder Edoeard Spertsjan (Krasnodar). De club uit de hoofdstad is ook nog op zoek een spits die moet concurreren met Brian Brobbey.

Ajax oefent dinsdag tegen Sjachtar Donetsk en voor volgende week zaterdag staat een vriendschappelijk duel met Anderlecht op het programma. Vervolgens vertrekt de club naar Duitsland voor een trainingskamp met een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg. Na een vriendschappelijk duel met Borussia Dortmund (6 augustus) openen de Amsterdammers het nieuwe seizoen in de Eredivisie op 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Heracles Almelo.

Bron: ANP